Förlåt...

... till dig i den lila (!?!) Toyotan i torsdags morse runt halv åtta.
Jag märkte att du inte uppskattade min övertydliga hälsning när du svängde ut precis framför mig.
Jag hade lite bråttom till ett möte och kan ha överreagerat.


Så där ja!

Jag tror dom här killarna bäst beskriver känslan...
Välkommen ut bebisen!

Gårdagens prylHelt omöjlig att hålla balansen på om man inte är gravid.
Fast hon har å andra sidan inte kunnat göra situps på flera månader...

Dagens outfit!

Svart är alltid rätt! 
Speciellt på skor.

                                      

Den som väntar....

http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00053/tr_tt__hungrig__53062w.jpg

Jag klagade på jobbet över att jag har väntat klart på ungen nu.

- Passa på att njuta så länge du kan!

VAD?!?
Vad menade hon?
Varför sa hon så? Njuta av vad...?


Tack Estrella del 2

Har precis testat Solchips Gräslök & Färskost och dom är ok, men inte mer..
Det är som en blandning av dill- och grillchips, fast syrliga och det tar lite tid att vänja sig vid smaken.
Om det är den enda sorten som finns så kanske jag köper dom igen, men Gräddfil & Peppar är förstavalet!


En bra reklam för en gångs skull

Tydligen tolkar vissa män den här reklamen som lätt könsdiskriminerande.
Jag tolkar det som humor.
Bra humor!


...

Hur länge ska man behöva vänta egentligen?

Frustrerad?
Näee...


Effektivitet

2 timmar blandning
10 minuter konstant omrörning
3 sekunders halvpanik när telefonen börjar ringa
10 sekunders telefonsamtal
1 bränd bottenLätt bränd botten...

20 minuters diskning....

Kräksjuka

Det är nått med vinterkräksjukan som kryper in under skinnet på mig och ger riktigt mysiga obehagskänslor.
Jag har inte ens haft den så jag begriper mig inte på min egen oro, eller så är det ovetskapen om ifall jag är immun eller inte som är problemet. Jag vill så gärna vara immun men jag vill så ogärna få reda på, eller ens vara i närheten av att behöva få reda på, ifall jag är det eller inte.
Svenska Dagbladet har en artikel om att antalet fall nu har börjat öka, visserligen är det bara 16 st och alla i Skåne men det är 16 för många och 80 mil för nära....

Men! Det är då jag är lite glad att jag är produktutvecklare och varit med att ta fram den här produkten, som för övrigt kommer stå i en hylla i barnkammare märkt "Saker pappa har gjort" brevid tex en bild på den smarriga äppelkakan från i fredags!  
Vätskeersättning med aktiv bakteriekultur
Reklamvarning!

Dagens outfit

Tidlös vit labrock för alla tillfällen.
Något smutsig, kan vara mango...

Dagens outfit


Dagens Lunch!

                                      Jobblunch
Bullmamma och bullpappa

Nått har hänt och jag börjar nästan gilla det. För ett år sen handlade bakning om årets lussebullsbak och kanske någon spontan blåbärspaj när det behövdes mer plats i frysen.
Jag tycker fortfarande att Ekströms frysta smulpaj är en helt suverän produkt, av den enkla anledningen att jag inte vet hur man gör smulpajsdegen.

Och så nu...  vi pratar kanel- och vaniljbullar på samma gång, vi pratar scones, cheesecake, amerikanska blåbärspannkakor och päronflan! Senaste skapelsen blev äppelkaka med hemgjord mandelmassa, och godare kaka har inte funnits i detta kök någonsin!Men hur vänder man ner mjöl i vispat ägg utan att få klumpar?!? Varför har ingen uppfunnit det klumpfria mjölet än?
Jag skulle gärna visa en bild på den färdiga kakan men den gjordes i en hjärtformad form så jag skippar det...
                                                        

Tack Estrella

Ni gjorde fredagsmyset bra trevligare med Gräddfil & Peppar chips. En lagom syrlighet från gräddfilen som rundas av med en tydlig behaglig pepparsmak. En lagom hårdhet som ger ett bra tuggmotstånd utan att vara för hårda eller för spröda.

Det bästa av allt är att Sambon, som är allergisk mot glutamat i alla dess former, kan äta dom också. Men tyvärr bara dom...

Estrella skriver själva på sin hemsida
"Solchipsen är smaksatta med naturliga kryddor utan konstgjorda smakämnen och friterade i solrosolja vilket gör att de innehåller 80% mindre mättat fett än vanliga chips."

Men varför innehåller då en av dom andra sorterna jästexstrakt? Jästextrakt har ju ett väldigt högt innehåll av naturligt glutamat och jag räknar det verkligen inte som en naturlig krydda. Plus att Sambon inte tål dom! Eller dipperna heller för den delen!

Men Gräddfil & Peppar är definitivt det bästa alternativet hittills och förhoppningsvis finns det snart fler smaker att variera mellan! Nästa fredag blir det Gräslökl & Färskost.

En lätt förvirrad Produktutvecklare

Varje gång telefonen ringer så tror jag att det är dags att åka till BB, jag reagerar faktiskt på helt andra ringsignaler än min egen också.
Det går att jämföra med när man var 5 år och hade födelsedag och låg och väntade på att föräldrarna skulle komma in o sjunga. Det gick inte att göra något annat än att vänta på att dom skulle komma och det var otroligt jobbigt. 

All spänd väntan gör mig lätt förvirrad och okoncentrerad eftersom som fort telefonen ringer så glömmer jag helt bort vad jag egentligen höll på med. Hittade en bägare på labet som jag bara kommit halvvägs med och det ser inte helt lyckat ut. Vad jag än höll på med så var det nog lika bra att jag slutade i tid.                                                       

                                         Det blev fina lager i alla fall...


Igångsättning?

Bäbisen är nu officiellt försenad.

Alla tips på hur man får förlossningen att starta är välkomna!

Väskan....

I morgon är det BF, som i beräknad födsel. Jag tycker det är lite förvirrande eftersom Bf betyder bäst-före i min värld men nu börjar det kännas som att det kanske står för bäst-före här också...
I går hörde jag hur en kollega sa "Han har absolut ingen aning om vad som väntar...." och på sätt och vis hoppas jag att det var barnet hon syftade på.

Nu funderar sambon och jag på om det inte är dags att packa den där väskan som det står om i alla broschyrer, men vi skjuter nog upp det ett par dar till. Har man med sig paraplyet så regnar det aldrig.....

Skräck

Det är allt för många som har börjat berätta små fina anekdoter om bäbisar som aldrig sover längre än en timme i taget. Sånt skrämmer mig.
Mycket.


Helgens test

Test: Fredagsmys
Plats: En soffa
Utrustning: Dillchips och Idol på TV

Utlåtande:

Det började bra med en otrolig middag som gav det perfekta halv-medvetslösa tillstånd som bara fyra varmrätter kan framkalla.
Perfekt nedsjunken i soffan med chipsen inom räckhåll började Idol och jag satt stum av häpnad!
Jag klarar inte av Peter Jidhe, jag klarar inte av program där folk får rösta och jag klarar definitivt inte av att ha en stor skål med chips inom räckhåll. Det var länge sen jag mådde så illa och det var inte bara pga Idol...

Slutsats:
Fredagsmys kräver nog lite tillvänjning innan jag kommer börja längta efter det redan på onsdag förmiddag, men jag kan ändå se potentialen i det. Formatet med chips och något bra på tv innan man somnar på soffan strax före halv tio är lockande det är bara programmet man ska somna till som måste ändras. Jag har så svårt att somna irriterad...

Betyg: 2 av 5


Bilbarnstol

Hittade en artikel på alltommotor.se som handlade om ett test av bilbarnstolar som Råd&Rön genomfört. Det konstiga var inte att Emmaljungas stolar blev sämst i testet, utan att en Trafikforskare menar att testet genomförts i för hög hastighet. Stolarna har testats i 64 km/h istället för 50 km/h som använts tidigare vilket gör trafikforskare Thomas Turbell något skeptisk till resultaten:

 - Man kan alltid köra sönder bilbarnstolar. Kör man tillräckligt fort och tillräckligt hårt så kan man köra sönder vad som helst, säger han till Råd och Rön.


Jag är iofs väldigt ny på att köra med barn i bilen, men åker man aldrig fortare än 50 km/h då? Spelar det ingen roll att stolen inte fungerar när det går lite fortare? Tur att den stolen jag köpt ramlade in på en hedrande 4:e plats!
Artikeln finns att läsa Här för den som är intresserad.


Murphys lag?

Jag var iväg på en provkörning på en anläggning långt bort och det var dessutom sista tjänseresan innan barnet ska födas.

Det första som händer är att mobilen lägger av. "Ingen nätåtkomst"
Så mycket för "Självklart kan du nå mig på mobilen om det händer något!"

Väl framme så visar det sig att alla råvaror inte finns på plats och att recepten av någon outgrundlig anledning inte ligger inne i systemet.

Många timmar senare, med ett fungerande recept och uppspårade råvaror, så kommer vi igång för att upptäcka att det är stopp i en tank. Enda sättet att kunna fortsätta på är att tömma hela tanken för hand. Eller vi o vi, jag står mest brevid och kommer med uppmuntrande, moralstärkande tillrop!

Jag inbillar mig att det var både uppskattat och gjorde det enformiga jobbet mycket roligare. Jag ser redan fram emot nästa provkörning, dom här kunskaperna kan bli ovärderliga om några år när bäbisen ska skolas in i någon lukruativ idrott!


Nu vet jag könet!

Jag kom på i söndags vilket kön det är på bäbisen!
I samma sekund som domaren blåser av matchen mellan Göteborg och AIK så får sambon tårar i ögonen.
"Jag visste inte att jag brydde mig så här mycket om ett fotbollslag?" säger hon.
Vad händer? var min första tanke. Får hon tårar i ögonen av sport?

Sen insåg jag vad det är som ger mig tårar i ögonen - Sportspegelns Årskrönika!
Att se Stefan Holm ta guld (igen!) i slowmotion med en känslosam musik i bakgrunden får mina tårkanaler att svämma över. Att se Anja Persson göra sälen och hoppa på prispallen i slowmotion till känslosam musik gör att jag får tårar av lycka.

Det är inget snack om det, det är en kille i magen!

Förlossningsångest

Varför vill alla mammor berätta sina hemskaste förlossningsminnen för mig?
Inte nog med att jag inte kommer ha nån som helst koll under förlossningen, nu vet jag exakt allt som kan gå fel också!! Bussigt.... verkligen.
Om jag inte minns helt fel så brukade alla säga att förlossningen var något mysigt som knappt gjorde ont och att allt gick jättebra, men det var ju innan dom visste att jag är på väg in i tacoträsket jag med.

 Jag vill bara höra trevliga saker om lättfödda barn som sover hela nätterna, lite som i en reklamfilm från Carlsberg

"Carlsberg don't do babies, but if we did they would probably be the cutest babies in the world"


RSS 2.0